»

Road Users

Tuesday, 29 March 2011

Bila berfesbuk ...

Selamat pagi , buenos días , ohayou gozaimasu , joh-eun achim :)


Haaa kenapa ada macam macam bahasa ni . HEHEH . Kebelakangan ni kalau on je facebook , mesti sembang pasal scholarship , status pasal scholarship , orang tanya result , bersepah sepah la status macam tu . Sebelum ni teka teki pasal result SPM , tiap kali fb-ing je tarikh result SPM , tiap kali on je orang tanya bila result , bosan dah . Sampai ada yang buat contest teka teka tarikh lagi . Nasib baik semua tu dah lepas . Ngehngeh .  



Lepas dapat result pulak orang dok sibuk tanya pasal apa yang kita dapat . Kalau result baik boleh la jawab , yang buat aku down bila ayat diorang macam ni , ' Amacam result , mesti A lurus la tu . ' Tak pun macam ni , ' Result kau mesti gempak kan .' Aduh , result aku tak la segempak mana , tak payah la nak cakap macam tu . Dapat 8A je pun , bio kantoi dapat B+ .  HEE . Takpe , sedih sedih jugak tapi bersyukur la . Walaupun member aku ramai yang dapat straight A's tapi aku kena ingat ada yang lagi kurang bernasib baik dengan result diorang .


Okay berbalik kepada tajuk entry kali ni , pasal FACEBOOK atau nama ketot dia , FB . Aku tak tau lah kenapa bila online kali ni aku dok ajuk dialog dalam cerita Hantu Kak Limah Balik Rumah . Antara dialog famous cerita tu ,


Kite bakoooooo !

Hoih kak limah , tak tengok akedemi fantasia ke ? Tak kan nak tgk ac mizal je .

Ceceiter , ceciter .

Pada suatu hari, burung-burung pun berkicauan haritu . Ade yang bekerje , ade yang bergembire . HAPPY BIRTHDAY to ME ...

Mane ade zombi dalam dunia ni Sen . Apatah lagi di kampung pisang yang sejahtera nie. Ngaaarut . Semua tu dulu miscommunication je . 

Itu lerr pentingnye English edukeseeeeen . 

Kite bakooo je rumah kak limah ni , kite ratakan tanah lot dia , kite buat tanam cili .  

Haihhh anak si mamat ni . Asyik nak bertembak je keje nye , tension aku dibuatnye .

Begini ceritanya , pada satu hari saya baru pulang dari pekan . Saya nampak kak limah duduk di kubor tu hah . Saya pun tegur ' Oi Kak Limah nak tumpang balik ke ? Alaaaaa dalam kampung  ni tak payah lah pakai helmet . Eh seksi plak Kak Limah tengah malam malam ni . 


Haaa banyak lagii lah . Kalau boleh satu naskhah skrip tu dia nak hafal . HAHAH :D . Credit tu Hassan Mutalib . PeeeeeaaacceXD




Usop , cast peberet di sukai ramai XD

Pelik , pelik , nak cakap cerita tu tengah hot sesangat sekarang ni , takde lah pulak . HAHAH . Peduli jelah hot tak hot , yang penting lawak . Bukan aku je , berlambak orang lain pun menggila ajuk ajuk dialog cerita tu . Memang masyuukk lah buat gelak gelak . Aku siap like lagi fanpage Usop Wilca tu . HAHAH . Pasal ape aku like page mengarut tu ? Pasal lawaklah , biar merapu asalkan lawak :D


Semalam pulak tengah tengah online then ternampak la pulak status member aku tu cakap bahasa Sepanyol . Macam biasa lah , like mengelike ni memang hobi aku . Aku pun like lah semua comment comment kat situ . Sekali dia post pulak kat wall aku cakap Spanish . Haduhh , aku pun balas lah balik . Apa dia ingat aku tak reti ke . Hahahah . Yang awal awal tu tunggang langgang lah jugak ayat aku . HAHAHA . Masa update status tu pun Hatim dok comment aku pakai Spanish language jugak . Seronok beronok pulak ajuk dialog hantu Kak Limah Balik Rumah tu dalam bahasa tu . HEHEH . Kalau kena kan orang memang masyuk lah . Bukan semua faham apa kitorang cakap . BHAHAHAHAHAH .

  • Nadia Faz su cabeza. no es directa hingin , shorty . haha .
    13 hours ago ·

  • Khairil Amri no entiendo
    13 hours ago · · 1 person

  • Nadia Faz hacer no entender de todos modos.
    13 hours ago ·

  • Hatim Wolstenholme Jamal kita bkooooooooooo
    13 hours ago · · 1 person

  • Nadia Faz donde hay zombies en este sen mundo. y mucho menos en el plátano pueblo próspero. ngaaarut. todo lo que era antes sólo falta de comunicación.
    13 hours ago ·

  • Hatim Wolstenholme Jamal tok Ministerio de Salud: "Indonesia estoy org, si no es con pleno conocimiento en el pecho, el béisbol llegó a la cima del Everest."

    Usop: "ver nipunya Benor, org Jawe que puede contener un resfriado."

    13 hours ago ·

  • Nadia Faz que allanar el suelo mucho tu je, hacemos la planta de chile. hahaha .
    13 hours ago ·


Okayy , sorry camera missing in action . Copy paste je lah . HEHEH .
Byeeeee XD

Pssssttt :
Tulisnya dari pagi tapi dah nak tengahari baru post -.-''