»

Road Users

Monday, 16 May 2011

Busy monday

Assalamualaikum .


Memandangkan tarikh lapor diri kat UM pun dah nak dekat , lebih kurang dua minggu lagi , maka hari ni abah ajak pegi settle semua hal . Pagi pagi lagi kena bangun awal . Dah la malam tadi bantai chit chat dengan wanie sampai pukul berapa tah . Fuhh ngantok gila kot bangun bagi tadi .


Pagi pagi lagi datang sekolah puncak alam , lupa pulak ada sambutan hari guru , nak jumpa cikgu cikgu pun tak dapat pasal semua tengah berhimpun . tengok je laa dari aras pejabat . Then pegi poliklinik SALAM . Aihh ramai jugak orang , tanya berapa harga medical check up , mak aii . RM300 . Lepas tu pegi pulak KPJ . Mana la tau KPJ lagi murah ke apa . Pun sama jugak lebih kurang , memang macam tu kot bayaran medical check up untuk UM . Masa kat counter tu tetiba aku nampak seseorang . Eh macam kenal je . Denggg , abah mertua ku . muahaha . Tapi tak nampak pulak anak dia . Dah abah dia pandang aku , aku senyum je laa . Tak tau la dia cam aku ke tak . HAHAH . Padahal dua hari lepas lama gila kot pergi rumah dia . 


Dah tengok macam lama gila je kena tunggu , so aku pun ajak la abah chow pegi bukak account dekat Bank Islam . Sampai je sana , mak aii . Ni lagi ramai kot kat sini . Nak tak nak tunggu je laa kat sana berjam jam . Then aku text la Mell , 

Kat KPJ ke ? Nampak Encik Jamaludin tadi . 
Haah . Laa , kan I lalu kat seblah you tadi . Tak perasan rupanya . 
Ehh yeke , serious tak perasan langsung . HAHA . Duhh , rugi gilaa kot tak perasan . Haha .


Cissdel betul . Kalau aku tau tadi takdenya aku ajak abah blah dulu . HAHA . Boleh dating sambil di temani abah masing masing , HAHAHA . Err berapa kali dah pergi tempat sama , dia nampak aku tapi aku tak perasan dia . Nak buat macam mana kan . Berjam jam tunggu kat Bank Islam tu , busy gilaa kot , fenin fenin . Masa aku nak ambil kad kat counter tu , pelik pulak aku dia panggil sekali dua orang . Ahh gasak je la . HAHA . Handsome kot abang kat sebelah aku tu . Baru habis belajar . Nak nak pulak tetiba dia pegi usha fail aku . Muahahaha . Asal aku tanya pegawai bertugas tu dia pun join sekaki bagi jawapan . Last last tanya kat dia je la masa pegawai tu sibuk buat apa tah . HAHA .


Habis je bukak account dah pukul 1.30 . Hmm lain kali laa nampaknya buat medical check up . Berpusing pusing la kat Shah Alam tu dari pukul 8 sampai 4 petang . Yang Mell ni pulak , aku pergi bukak account dia pegi Plaza Massalam , aku pergi sana , dia pulak yang pergi bank . Haishh memang tak dapat nak jumpa la . Esok ni pun belum tentu dapat keluar sama . Semalam kononnya Wanie tu ajak keluar . Haprak betul . Aku text tak reply . Macam ni laaaa dia . Tengok la mcam mana esok nanti . Aishh , confirm lepas ni kalau dia ajak aku keluar sepuluh kali aku kena fikir . Adaa je problem .


Malas dah nak cerita lebar lebar . Ngantuk dah ni . Lepas balik tadi bantai tidur sampai pukul sembilan , ni pun ngantuk lagi . Goodnight :)


Psssst :
Aku tak tau kenapa aku tak suka hari Isnin .